Refinansiering av dyre lån og kredittkort

refinansiering

Sitter du dypt i det, med gjeld opptil nakken hos flere kreditorer i form av dyre smålån og kredittkort? Eller ser du at du kommer til å få betalingsproblemer med gjelden i fremtiden, og kunne hatt behov for refinansiering? I så fall er dette en enkel og forholdsvis kjapp løsning som kan spare deg for både penger og bryderi, forutsatt at du tar tak i problemene i en tidlig fase. Videre skal vi her se på hvem som kan hjelpe deg med nettopp refinansiering her i Norge.

Hva er refinansiering?

Refinansiering betyr rett og slett at man finansierer noe på nytt, vanligvis dreier det seg om dyre smålån og kredittkort. Dette gjør man fordi det er ugunstig å ha gjeld hos flere kreditorer samtidig, ettersom man da må betale de samme gebyrene til hver enkelt kreditor. I tillegg kan det være vanskelig å holde oversikten, og så er det naturligvis dyrere å betale renter på et kredittkort fremfor et billig forbrukslån. Derfor er det mye penger å spare på å refinansiere dyre lån og kredittkort til fordel for et billigere lån med lavere rente.

Refinansiering fra Opp Finans

Opp Finans er en tjeneste fra Gjensidige, som blant annet har blitt populær innen refinansiering. På nettsidene til selskapet har du en bra refinansieringskalkulator som gir deg enkel oversikt over hvor mye du kan spare ved å refinansiere dyre lån og kredittkort. Du kan søke om å få refinansiert summer opptil 500 000 kroner, men for de fleste vil det nok være snakk om mye mindre enn som så. Så lenge du er minst 21 år gammel, har en årsinntekt på minst 200 000 kroner og ikke har betalingsanmerkninger, så er sjansene store for at du får refinansiert gjennom Gjensidige og Opp Finans.

Bank Norwegian

En annen populær bank som tilbyr refinansiering av dyr gjeld, er Bank Norwegian. Også her kan du søke om refinansiering på inntil 500 000 kroner, men fordelen her er at du trenger bare å være 18 år gammel for å søke. Er man altså ung og vært litt for aktiv med kredittkortet, så er denne banken et godt alternativ. Bank Norwegian har også toppmoderne søkesystemer som gir deg umiddelbart svar på søknaden din, noe som er greit hvis det haster å få svar. Det forutsetter dog at du bruker BankID når du søker. Laveste rente hos Bank Norwegian er 8,99 prosent, og da snakker vi nominell rente.

Lendo

Dersom du vil være helt sikker på at du får det billigste lånet som finnes på markedet når du først skal refinansiere den dyre gjelden din, så anbefaler vi at du bruker en tjeneste som Lendo. Dette er en såkalt låneformidler, som tar imot søknaden din og sender den videre til flere av sine samarbeidende banker. Tilbake sitter du med de beste tilbudene, og du kan enkelt sammenligne priser på tvers av bankene. På denne måten er du nærmest garantert et billig lån, samtidig som sjansene for å få innvilget søknaden øker ettersom flere banker vurderer søknaden din.